Historik‎ > ‎

Razzel

Zetastar Razzle-Dazzle
(Razzel)
född 2012-11-28
e. Bivråkens Van the Man
u. Zetastar Intensive Busy
HD: A
Ögonlyst 01/17,11/12-15 utan anmärkning
21/8-14 godkänd Vatten
 
 Razzel december 2015Razzel 2017 på Gotland. En duktig
apportör i vatten.

 
 
 

Razzel dec -15

 

 
Razzel 1 år

2014: Razzel är en alert tik som tycker att livet leker. Hösten 2014 har hon upptäckt att Norrgården är fullt av fasaner. Hon lyckas hitta dem och stöter, för att sedan lämna dem ifred. Inte ett optimalt läge men jag oroar mig inte eftersom hon är lättdresserad. Att intresset för fågel är medfött märks tydligt. Apportera in skadat vilt är inget problem. Razzel kommer direkt in med ett fint och mjukt grepp och lämnar av i hand. Vattenprovet gick galant. Simning och arbete i vatten älskar Razzel.

 
Två av Razzels syskon, Z Ready Steady Go " Bruno" och Z Racy Ritha  "Speya" har även de gjort Vattenprovet med godkänt resultat. Två av Razzels bröder är godkända sökhundar hos Polisen. De letar efter narkotika, vapen, spermier och brandhärdar. 

 

Razzel har 2015 en kull (8 valpar) med hanen Zetastar Loyal Wizard. En hane är godkänd sökhund hos Polisen. Tiken Bonita är godkänd vapensök och narkotikasök. Hon arbetar hos Polisen i Malmö.  Härliga sociala valpar med stor jaktlust.
 
Razzel har 2016 en kull med 9 valpar med hanen Max Flaxdale Kearney. En valp blir polishund i Norge och en blir polishund i Umeå. De andra sju valparna hamnar hos hussar och mattar som jagar eller ska starta på jaktprov.
 Zetastar Max Furiosa - Polishund i Umeå.
Skall leta efter narkotika och vapen.

Razzel har våren 2017 en kull med Woodcocks North British. 6 hanar och två tikar. Majoriteten av valparna blir sökhundar hos norsk och svensk polis, eller narkotika och löss-sökhundar i privat regi. Tiken Z Black Velvet stannar i kenneln.


Zetastar Black and White "Jack" ca 9 månader,
i träning för att bli tjänstehund hos Polisen.Razzel 10 veckor

 
Razzel 10 veckor
foto Terese Brandwold
 
Razzel 13 veckor
foto Terese Brandwold